18 Ekim 2010 Pazartesi

Bağış Makbuzu Hakkında Herşey




"Fişini de al Mustafa Ali" diye bilinen reklam 80'lerin ortasında TRT tarafından yayınlanmış ve tüketicileri fiş alma konusunda gayet motive etmiştir.
Bağış makbuzu da en az (ve hatta daha fazla) fiş kadar önemli bir husus. Bağış makbuzuyla ilgili bilmeniz gereken herşeyi Mutfaktayken ekibi olarak yayınlıyoruz. Arz olunur!

Diyelim ki gönüllü faaliyetleriniz için bir bağış aldınız. Bağışın nakit  ya da ayni olması fark etmez. Makbuz vermek yasal ve etik bir sorumluğunuz. Aldığınız bağışı en geç 7 gün içinde bildirmeli ve vakfın verdiği bağış makbuzunun bir an önce bağışçıya ulaşmasını sağlamalısınız.

Nakdi bağışları elden almanız yerine bağışçının parayı vakfın Garanti Bankası (IBAN:TR62 0006 2000 4220 0006 2981 30) hesabına yatırması daha doğru olanı. Kısıtlı zaman olması durumu gibi istisnai durumlarda elden bağış alınabilir, lakin mutlaka bağış makbuzu geciktirilmeden verilmelidir.

Ayni bağış "para" formunda almadığınız her türlü bağışa verilen isimdir. Yani ücretsiz aldığınız kişisel gelişim eğitimi,  okul onarımı için aldığınız 1 kg boya, sağlık eğitimi için bağışlanan 2 paket diş macunugibi bağışlar ayni bağışlardır ve karşılığında vakıf ayni bağış makbuzu vermelidir.

Makbuz ve teşekkür belgesi almak için Kayhan.Karabulut@tog.org.tr adresine  eposta atmanız gerekiyor.

E-postanız mutlaka şu bilgileri içermeli:
- Bağışın türü (a) Nakdi, (b) Ayni
- Bağışın miktarı (bağış ayni ise sağlanan hizmet ya da ürünün piyasa değeri)
- Bağışçı kişi/kurumun ismi ve iletişim bilgileri
- Makbuz ve teşekkür belgesinin gönderileceği adres (elden vermek istiyorsanız kendi adresiniz)



Hiç yorum yok: