16 Ocak 2011 Pazar

Sağlık Okuryazarlığı Eğitimi

 
-Size şiddetle kırmızı et tavsiye ediyorum. Beyaz et kolesterolünüzü arttırır.
-Daha dün tam tersini diyodunuz ayol?
-Tıp gelişiyor hamfendi.

Karikatür: Erdil Yaşaroğlu
-Hasta olduğumuzda, hastaneye mi gitsek, sağlık ocağına mı, aile hekimi mi? derken bocalayabiliyoruz. Gittiğimizde nereye nasıl başvuracağız? diye soruyorsan..

-Sağlık Haklarımız nelerdir diye bilgilenmek fena olmazdı diyorsan..

-Peki ya hasta olmadan kendimize nasıl bakıyoruz? Her gün gazetelerde gördüğümüz beslenmeyle ilgili bilgiler kafamızı karıştırmıyor mu? Hangi meyvede ne vitamini var, neyi nasıl ne kadar yemeliyiz? Sorularına güvenebileceğin bir cevap fena olmazdı dersen...

-Sağlıklı cinsel yaşam nasıl olur, cinsellik nedir, ne gibi sağlık problemleri olabilir diye soruyorsan... Cinsel haklarımız nedir diye merak ediyorsan...

-Bir kaza anında ne yapmaktan kaçınmalı, müdahale ederken sınırlarımız nelerdir diye kendi kendine soruyorsan...

-Erkek (evet evet erkeklerde) ve kadınlarda sıkça görülen meme kanserinde erken teşhiste en önemli olan elle muayene nasıl oluyor diye merak ediyorsan..

Ve dahası…

Gençlere Sağlık Akran eğitimi tüm bunları ve daha fazlasını cevaplıyor. Hayatımızda çok temel yere sahip sağlık hakkında, bilgi kirliliğinin tavan yaptığı bu dönemde, akranların ile birlikte öğrenebileceğin ve bildiklerini paylaşabileceğin bir eğitim almak mümkün!  Tek yapman gereken örgütlenmendeki eğitim sorumlusuna bu talebini iletmen ve 20 kişi ile birlikte eğitim talep etmen.
 
Detaylı bilgi için: duygu.guner@tog.org.tr
GENÇLERE SAĞLIK PROJESİ ‘nin amacı, 17/25 yaş arası gençlerin temel sağlık konularındaki farkındalıklarını ve bilgilerini arttırma yoluyla, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Yenilikçi yöntemlerle tasarlanan eğitimler yoluyla, hedef kitlenin tutum ve davranışlarının değişimi hedeflenmektedir. Projenin temel hedeflerinden birisi de gençlerin karşılaşabilecekleri muhtemel olumsuz durumlar karşısında güçlendirecek ve çözüm yolları sunacak eğitsel araçlarla donatmaktır. Hijyen, beslenme, bağımlılık, kazalardan korunma, güvenli cinsel yaşam, sağlık hakkı gibi temel sağlık konularında eğitim modüllerini içeren proje, 17-25 yaş arası gençlerin kolayca adapte olduğu kısa, etkili ve eğlenceli bir program içermektedir.



Hiç yorum yok: